Vi tilbyder et bredt udvalg af foredrag og kurser om stress og trivsel. Lad os skræddersy dét, der passer bedst til din virksomhed, dine ledere og dine medarbejdere.
Fra stress til trivsel i det psykiske arbejdsmiljø
I takt med, at stress er noget, flere og flere taler om, er det gået hen og blevet et hult begreb. Dybest set ved mange ikke, hvad der menes, når de siger, de er stressede. Myter og begreber som ”positiv stress”, at ”travlhed er godt” og ”det er et grundvilkår, vi må lære at leve med” er bare med til at gøre det hele meget mere forvirrende.
Stress er en tilstand af fysisk og psykisk ubalance der i længden kan slide voldsomt på såvel vores fysiske som psykiske tilstand. Vi kan blive meget syge, endog dø af stress.
Stress er for mange en kompliceret affære, men det er vigtigt at forstå, at det komplicerede ikke handler om, hvorvidt man er stresset. Det er enkelt at finde ud af, for det kan måles. Det komplicerede er at finde og forstå årsagerne, som kan findes på arbejdspladsen, såvel som udenfor, i det individuelle og i det fælles.
Hårde neurologiske facts viser, at den enkelte må tage mere ansvar for sit eget velbefindende, hvis ikke livet eller det psykiske arbejdsmiljø skal få så alvorlige konsekvenser som udbrændthed, stress eller psykosomatiske lidelser. Alle har et ansvar og virksomheden har et stort ansvar for det arbejdsliv, der udfoldes.
Dette kursus har dog overordnet fokus på det ansvar vi har for os selv. Vi må have redskaber til at tackle de pressede situationer, der uundgåeligt vil opstå på vores arbejdspladser og i livet som sådan. Samtidig må vi forstå, at stress ikke bare kan håndteres ved fif og smarte tricks. Er man først blevet påvirket af længerevarende stress, kan det være en proces, der kan tage lang tid at få balanceret igen.
Det gælder om at passe på sig selv i tide!
Dette kursus er til den, som ønsker konkrete redskaber til at tackle sin hverdag, både privat og arbejdsmæssigt.
Eksempel på indhold (indholdet kan desuden aftales mere specifikt med den enkelte underviser):
- Hvad er stress? Hjernen og stress. Den nyeste hjerneforskning har ændret vores opfattelse af stress.
- Hvilke symptomer fortæller mig, at jeg er stresset.
- Hvad giver dig stress? Stresskilder og årsager.
- Hvilke konsekvenser har stress for din organisme? Hvor farligt er det?
- Kan man blive helt rask igen efter langvarig stress?
- Stresshåndtering. Tekniker og redskaber til at skabe trivsel for dig selv .
- Følelser og stress. Følelser har stor betydning for, hvilke stresshormoner du producerer.
Dit udbytte af kurset kan være:
- Viden om stress.
- At få definitioner på de forskellige begreber, der anvendes omkring stress.
- At identificere stress og kende symptomer, årsager og håndteringsmulighederne hos dig selv
- At blive i stand til at sætte evidensbaseret forebyggelse på dagsordenen og planlægge samarbejdet med ledelse og kollegaer omkring forebyggelse og konkrete sager.
- At kunne deltage i udformningen af retningslinjer vedrørende ”før, under og efter stress” på arbejdspladsen eller tilføje det til stresspolitikken.
- At håndtere stress ved at blive bedre til at afbalancere din energi og dine ressourcer.
- At lære betydningen af at slappe af og koble fra.
- At få redskaber til at styrke trivsel og forebygge stress.
Indhold og omfang tilpasses efter behov.
Ønsker du mere viden, kontakt cfs@cfs.dk